Vastuullisuus K-Citymarketin mywear-vaatteiden, -kenkien , -laukkujen ja myhome-tekstiilien ytimessä

Kun valitset mywear-tuotteita tai myhome-tekstiilejä K-Citymarketista, osallistut vastuullisen kulutuksen ketjuun. Tässä artikkelissa kerromme, miten varmistamme tuotteidemme vastuullisuuden eri tavoin.

Vastuullisuus tuotantoketjuissa

K-Citymarketin mywear- ja myhome-tuotteiden valmistuksessa panostetaan erityisesti sosiaaliseen vastuullisuuteen. Olemme sitoutuneet varmistamaan, että tuotteemme valmistetaan oikeudenmukaisissa olosuhteissa. Tämä tarkoittaa jatkuvaa auditointia, koulutusta ja sitoutumista kansainvälisiin ihmisoikeusstandardeihin.

Vuonna 2016 K-ryhmä julkaisi ihmisoikeuksiin liittyvän sitoumuksen, joka perustuu YK:n ohjeistuksiin. Tämä sitoumus tarkastetaan säännöllisesti, viimeksi vuonna 2022, varmistaaksemme, että pysymme oikealla polulla.

Auditoinnit ja sertifikaatit

Käytämme amfori BSCI -auditointijärjestelmää arvioimaan tehtaiden työoloja erityisesti niin kutsutuissa riskimaissa. Auditoinnit auttavat meitä seuraamaan ja kehittämään turvallisia työoloja, oikeudenmukaista palkkausta ja kohtuullisia työaikoja. Lisäksi tarjoamme koulutusta tehtaiden työntekijöille ja julkistamme vuosittain tehdaslistan läpinäkyvyyden lisäämiseksi.

Lapsityön ehkäisy

K-ryhmä on sitoutunut ehkäisemään lapsityötä kaikissa muodoissaan. Olemme The Center for Child Rights and Business -järjestön jäsen ja puutumme välittömästi, mikäli havaitsemme lapsityövoiman käyttöä.

Bangladeshin tehtaat Accord-sopimuksen piirissä

Olemme mukana International Accord for Health and Safety in the Textile and Garment Industry -sopimuksessa, jonka tavoitteena on parantaa Bangladeshin tekstiilitehtaiden turvallisuutta. Kaikki K-Citymarketin bangladeshilaiset tekstiilitehtaat ovat mukana tässä prosessissa.

Koulutusta ja yhteistyötä vastuullisuuden edistämiseksi

K-Citymarketin mywear-vaatteiden, -kenkien ja -laukkujen sekä myhome-kodintekstiilien hankinnassa teemme tiivistä yhteistyötä ruotsalaisen ICAn ja Aasiassa toimivan ICA Global Sourcingin (IGS) kanssa. IGS:n vastuullisuustiimi valvoo yhdessä K-ryhmän kanssa tavarantoimittajien sosiaalisen vastuullisuuden noudattamista ja suorittaa tehdasauditointeja. Lisäksi IGS järjestää riskimaiden tavarantoimittajille koulutustilaisuuksia, joissa käsitellään muun muassa hankinnan vastuullisuusasioita, auditointiprosesseja sekä keinoja sosiaalisen vastuun ongelmien ratkaisemiseksi. Vuonna 2023 järjestettiin kuusi koulutustilaisuutta, joihin osallistui yhteensä 49 Keskon tavarantoimittajaa, vahvistaen sitoutumistamme vastuullisuusstandardeihin ja kestävään kehitykseen.

GOTS ja BCI - kestävää kehitystä edistävät aloitteet

Sitoutumisemme kestävään kehitykseen ulottuu myös materiaalivalintoihin. Olemme osa Global Organic Textile Standard (GOTS) ja Better Cotton Initiative (BCI), jotka edistävät vastuullisesti tuotettujen kuitujen ja puuvillan käyttöä.

OEKO-TEX® sertifioidut myhome-tekstiilit

Kodintekstiilimme suunnitellaan Suomessa ja ne ovat OEKO-TEX® -sertifioituja, mikä takaa niiden turvallisuuden ja laadun. Kun valitset mywear-vaatteita, -kenkiä, -laukkuja tai myhome-tekstiilejä K-Citymarketista, osallistut vastuullisuuden edistämiseen ja tuet eettisesti valmistettujen tuotteiden käyttöä. Tutustu tehdaslistaamme täältä.

Lainsäädännön mukainen vastuullisuus

Kesko ja K-kaupat ovat yhdessä tavarantoimittajien kanssa vastuussa asiakkaille siitä, että tuotteet täyttävät Suomen ja EU:n lainsäädännön vaatimukset, ovat turvallisia käyttää ja tuotteiden laatu täyttää asiakkaiden odotukset. Tuotteiden pakkausmerkinnät täyttävät lainsäädännön vaatimukset sekä viranomaisten suositukset. Kaikissa tuotteisiin liittyvissä toiminnoissa noudatetaan Keskon lainsäädännönmukaista omavalvontasuunnitelmaa.

Tutkimus ja tuotekehitys

Tutkimukseen ja tuotekehitykseen voi tutustua tarkemmin täällä: Tutkimus ja tuotekehitys

Kemikaalien hallinta ja REACH-asetus

Kesko noudattaa kansainvälistä REACH-asetusta hankkimissaan tuotteissa ja edellyttää myös tavarantoimittajiaan noudattamaan asetusta. REACH-asetuksesta saa tarkempaa tietoa täältä: REACH-asetus | Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes).

Oma kemikaalipolitiikkamme, jota edellytämme valmistajiemme noudattavan, rajoittaa tiukasti haitallisten ja erityistä huolta aiheuttavien kemikaalien käyttöä. Kiellettyjen aineiden lista on meillä useiden kemikaalien osalta tiukempi kuin mitä REACH-asetus vaatii.

Kemikaaliturvallisuuden varmistaminen

Rajoitettuja kemikaaleja ovat aineet, jotka ovat haitallisia ihmisille ja ympäristölle. Kemikaalipolitiikkamme rajoittaa mm. ftalaattien ja PFAS-yhdisteiden käyttöä. Teemme säännöllisesti omien merkkien tekstiilituotteille kemiallisia määrityksiä, joissa tutkitaan, ettei tuote sisällä haitallisia kemikaaleja. Kiellettyjä, ihmisille ja ympäristölle vaarallisia kemikaaleja ei saa tuotteista löytyä. Testauksia tehdään ja teetätetään eri vaiheissa hankintaketjua. Pistokoemaisia kemikaalitutkimuksia teetämme ulkomaisissa, akkreditoiduissa laboratorioissa.

myhome vastuullisuus kuva

Lue lisää K-Ryhmän kestävän hankinnan käytännöistä sekä ihmisoikeussitoumuksesta ja -arvioinnista.

Ilmainen toimitusyli 59€ pakettiautomaattitilauksiin
Monipuoliset maksutavatnyt myös lasku tai erämaksu
Palautusaika30 päivän palautusoikeus
Asiakaspalvelussammesaat aina palvelua suomeksi