Painonhallinnassa onnistuminen vaatii nykytiedon
mukaan paljon muutakin kuin vain ”syö vähemmän
ja liiku enemmän” - mantran.
Lihavuuden biologiaa on opittu ymmärtämään paremmin vasta viime vuosina. Avuksi on tulleet uudet lääkkeet, mutta samalla on tiedostettu se tosiasia, että nykyinen elinympäristömme on haasteellinen paikka vaalia normaalipainoa. Kuinka uni- ja ateriarytmi voi vaikuttaa painoon sekä terveyteemme? Millaisia tiedostamattomia tapoja meillä on, jotka lisäävät syömistä
ja siten lihavuutta? Voiko painoaan pudottaa
syömällä valmisruokia?
Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen kokoaa tärkeimmät tiedot ruokaympäristön merkityksestä, lihavuuden biologiasta sekä konkreettisia vinkkejä arkeen - reseptejä unohtamatta.