Joka kodin perusteos kuljettaa sekä tuttujen makumuistojen luo että uusien oivallusten äärelle. Selkeiden ohjeiden avulla pääsee leipomisen makuun, vaikka jauhopeukalo puuttuisikin, ja runsaat vinkit, muunteluideat ja raikkaat nykypäivän reseptit antavat inspiraatiota myös enemmän leiponeelle.
Marttojen ohjeilla onnistuvat rapeat sämpylät ja patongit, taikinajuuren teko, pikkuleivät ja tietenkin juhlapöydän kruunu, täytekakku monine muunnelmineen. Perinteiset leivonnaiset saavat uusia vaihtoehtoja ilmastoystävällisistä aineksista, ja kasvisruokavalio on kirjassa vahvasti mukana.
Kirjan sivuille on koottu mitat, painot ja kotileipurin perustarvikkeet sekä paljon tärkeää tietoa muun muassa uunin käytöstä, eri kohotusmenetelmistä ja yleisimmistä kotileipurin kompastuskivistä.